Vill man ta betalt direkt av en kund så går det bra att använda sig av Swish.

Det man gör är att skapa en ny faktura under menyn "Fakturor" men i stället för att välja en kund som första steg så klickar man på "Betala med Swish? Klicka här". Du behöver alltså inte ha en kund inlagd i systemet för att kunna ta betalt via Swish.

När du valt att ta betalt genom Swish kommer du till en ny sida. Här kan du lägga till en referens för att du lättare ska kunna hitta din faktura lättare i fakturalistan.

Här lägger du även till en rad precis som på en vanlig faktura och anger belopp radtext samt momssats. När du sparat fakturaraden klickar du bara på knappen "Ta betalt"

Be kunden att skriva in betalningsuppgifterna i Swish-appen enligt nedan.

1. Telefonnummer (mottagare): 123 374 42 40

2. Totalbeloppet på fakturan

3. Referenstexten

Alternativt skannar kunden QR-koden på sidan för att få in telefonnumret automatiskt. Observera att belopp samt referens måste fyllas i manuellt.

Efter att du bekräftat att kunden utfört och fått betalningen godkänd så kan du maila ett kvitto direkt till kunden genom att ange en mailadress alternativt klicka på slutför om kunden inte önskar något kvitto.

När vi på PaidIn24 verifierat att betalningen kommit in på bankkontot så ser vi till att påbörja löneutbetalningen till dig som tidigast nästkommande bankdag.