Lagen om arbetslöshetsförsäkring styr din rätt och sätter villkor för ersättningen från a-kassan. Observera att varje fall behandlas och bedöms individuellt varför du som egenanställd måste ta reda på vad som gäller i just ditt fall.

Lagen om arbetslöshetsförsäkring (1997:238) skrevs innan fenomenet egenanställning kom till och förklarar varför det är svårt att tolka lagen utifrån en egenanställning.

PaidIn24 erbjuder de anställda en anställning i formen "Visstidsanställning". Det du bör göra är att prata med just din a-kassa för att få deras syn på denna anställningsform och de regler de har kring egenanställning när det kommer till arbetslöshetsersättning. Det vi kan bistå dig i är löneunderlag / anställningsavtal och kontrolluppgifter som du hittar under "Dokument" när du är inloggad på din sida. Skulle du även behöva en inkomstuppgift till Försäkringskassan är det bara att du kontaktar oss. Samma sak gäller om du behöver ett arbetsgivarintyg.

För att vi ska kunna lämna korrekta inkomstuppgifter samt arbetsgivarintyg så är det viktigt när du skapar din faktura att du korrekt fyller i "Från datum" och "Tom datum" för när du utfört ditt arbete samt vilken "befattning/titel/yrke" du haft under arbetet.

Observera att vi bara kan lämna ovan uppgifter för de fakturor där lönen har utbetalats till dig.