Definition på egenanställning från Skatteverket:

"Det finns uppdragsgivare som bara vill anlita uppdragstagare som har F-skatt. Det förekommer att frilansare med A-skatt som utför tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare därför ansluter sig till ett egenanställningsföretag (kallas ibland för plattformsföretag, faktureringsföretag eller självanställningsföretag).

Egenanställningsföretaget har F-skatt och fakturerar uppdragsgivarna mot viss provision, redovisar arbetsgivaravgifter och gör skatteavdrag och betalar sedan ut resten som lön till uppdragstagaren. Detta kallas för att man är egenanställd"

Naturligtvis har PaidIn24 F-skattsedel och gör detta gällande, enligt lag, på de fakturor som går ut från oss. Vi redovisar även skatt och arbetsgivaravgifter till skatteverket som alla andra företag med anställda.

Du behöver alltså inte fundera över arbetsgivardeklarationer och liknande utan får ut en lön precis som en vanlig anställd med A-skatt. Vi rapporterar även årligen in kontrolluppgifter till Skatteverket. Som användare hos oss får du som inloggad tillgång till ett lönebesked för varje löneutbetalning. Lönebeskeden kan du dessutom välja att ladda ner eller skriva ut på din skrivare.